Mijn klant gaat verhuizen en wil zijn Merius Hypotheek meenemen. Kan dat?

Ja, dat kan. Met onze verhuisregeling kan uw klant het rentepercentage van zijn bestaande lening bij Merius Hypotheken meenemen naar een nieuwe lening.

Het is dan wel belangrijk dat de tijd tussen de levering van de oude woning en de levering van de nieuwe woning niet meer bedraagt dan zes maanden. De aanvraag voor de verhuisregeling moet u bovendien minimaal één maand voordat de oude woning is geleverd, indienen. De verhuisregeling geldt alleen tot de hoogte van de bestaande hypotheek, op het moment van het uitvoeren van de verhuisregeling. Dit geldt ook voor de resterende looptijd. De renteafspraken van (het) oude leningde(e)l(en) gelden dus niet voor het bedrag dat uw klant méér leent voor de aankoop van de nieuwe woning.

Wanneer sprake is van een verhuisregeling (meeneemhypotheek) van Merius Hypotheken, geldt een specifieke uitbetalingstermijn. Wanneer wij het getekende hypotheekaanbod op of vóór de 5e dag van de maand hebben kunnen verwerken, kunt u de eerstvolgende werkdag ná de 16de dag van diezelfde maand passeren. Wanneer wij het getekende hypotheekaanbod ná de 5e dag van de maand hebben verwerkt, kunt u pas passeren op de eerstvolgende werkdag na de 16de dag van de daarop volgende maand.

Terug naar overzicht