Uw klant wil een declaratie indienen

Uw klant kan zelf een declaratie uit zijn bouwdepot indienen; daar heeft hij u niet bij nodig. Maar hoe werkt het precies bij Merius Hypotheken?

Indienen declaratie bouwdepot

Voor het indienen van een declaratie bouwdepot hebben wij een ingevuld en ondertekend declaratieformulier van uw klant nodig. Ook hebben wij de facturen of bonnen van het uitvoerende bedrijf nodig. Wanneer uw klant de declaratie op eigen rekening gestort wil hebben, hebben wij ook een betaalbewijs nodig in de vorm van een bankafschrift. Op het declaratieformulier kan uw klant de rubrieken indelen zoals hij of zij op de verbouwingsspecificatie heeft aangegeven.

Download hier het Declaratieformulier.

Declaratie akkoord?

Als de uitbetaling is goedgekeurd bij de tweede goedkeuring dan krijgt uw klant een bevestiging dat wij het bedrag gaan uitbetalen. Wij boeken dit dan over naar het uitvoerende bedrijf of uw klant op het betaalrekeningnummer dat bij ons bekend is.

Declaratie afgewezen?

Zijn de stukken niet compleet of wijkt de declaratie af van de specificatie? Dan ontvangt uw klant een e-mail waarin wij aanvullende vragen stellen of extra stukken opvragen. Na ontvangst van deze informatie begint het proces weer opnieuw.