Ons acceptatieproces

Ons acceptatieproces is grotendeels geautomatiseerd. Het voordeel voor u en uw klant is dat het aanvraagproces enorm snel kan gaan. Zo hebt u binnen 3 uur het rentevoorstel in uw mailbox; dit geeft uw klant extra rust om een weloverwogen besluit te nemen.

Hoe werkt Merius Hypotheken?

Uw aanvraag wordt bijna volledig geautomatiseerd beoordeeld. De documenten worden razendsnel ingelezen, waarna er een geautomatiseerde documentencontrole plaatsvindt. Mits een dossier compleet is aangeleverd, zal deze voor de eerste beoordeling voornamelijk automatisch worden gecontroleerd. De finale beoordeling wordt vervolgens uitgevoerd door één van onze WFT-gecertificeerde acceptanten.

Aanvragen via HDN

Door de automatisering van het aanvraagproces vragen wij u alle stukken via HDN aan te leveren. Dan kan het systeem gelijk een beoordeling doen. Zo kunnen we samen op tijd opmerken dat een aanvraag mogelijk niet past. Zo hebben u en uw klant snel duidelijkheid en hoeven wij u en uw klant niet in een later stadium teleur te stellen. Aanvragen via de e-mail vertragen de verwerkingstijden.

Kwaliteit van documenten

Door de automatisering kunnen onze acceptanten uw aanvraag niet handmatig aanpassen. Hierdoor is de kwaliteit van de documenten bij het aanleveren erg belangrijk. Als de documenten van een goede kwaliteit zijn, kunnen wij u en uw klant een snelle verwerking garanderen.

Wilt u weten hoe u gefotografeerde of gescande documenten moet aanleveren? Download dan het document Aanleveren van documenten.

Verwerkingstijden

Merius Hypotheken verwerkt een rentevoorstel 5 maal sneller dan het marktgemiddelde!

U vindt hier de actuele verwerkingstijden van Merius Hypotheken.

De termijn tussen het afgeven van het finaal akkoord en het kunnen passeren bij de notaris bedraagt minimaal 4 werkdagen.