Merius Hypotheken fietst mee met de Charity Ride voor het Leontienhuis

Al meerdere jaren steunt Merius Hypotheken Het Leontienhuis: een stichting en fijne herstelplek voor jongeren met een eetstoornis. Door geld op te halen kunnen we nog meer jongeren met een eetstoornis helpen. Een van de manieren is de jaarlijkse Charity Ride & Walk van het Leontienhuis, een fiets- en wandelevenement.

Het Leontienhuis is een van de goede doelen die wij een warm hart toedragen vanuit een gedeelde visie: samen altijd sterker. Het Leontienhuis is opgericht door ex-profwielrenner en viervoudig Olympisch Kampioen Leontien Zijlaard-van Moorsel, die zelf lange tijd met een eetstoornis kampte tijdens haar wielercarrière, en ook succesvol herstelde. Vanuit haar wens om ook anderen te helpen in hun gevecht tegen een eetstoornis zette zij in 2008 de stichting op en sinds 2015 is er ook een inloophuis in Zevenhuizen. De stichting is volledig afhankelijk van donaties.

Een aantal jaar geleden besloten wij om geen relatiegeschenken meer uit te delen, maar geld in te zamelen voor goede doelen zoals deze. Dit doen wij onder andere met onze deelname aan de Charity Ride van Het Leontienhuis. Iets wat ook goed bij ons past: wielrennen. Op 1 oktober 2023 doen wij weer mee, dit jaar met twee teams, bestaande uit medewerkers en relaties van Merius Hypotheken. Zij fietsen 75 of 125 kilometer.

Het startgeld voor alle deelnemers zamelden wij samen met onze adviseurs en businesspartners op het SEH-congres in. Leontien van Moorsel was vanuit Merius Hypotheken spreker op het congres en gaf hier ook een workshop. Samen is er toen € 2.250,- opgehaald voor de Charity Ride. Het overige start geld heeft Merius Hypotheken met € 3.750,- aangevuld.

Ook u kunt nog helpen! Ondersteun onze deelnemers door te doneren aan het Leontienhuis. Dat kan via de donatiepagina. Het gedoneerde bedrag gaat volledig naar het Leontienhuis.

Terug naar overzicht