Kan ik bij Merius Hypotheken een overbruggingslening afsluiten?

Je kunt bij Merius Hypotheken een overbruggingslening afsluiten. Dit doen wij uitsluitend in combinatie met het financieren van uw aan te kopen woning. Met een overbruggingslening kun je de (verwachte) verkoopwinst uit jouw oude woning alvast gebruiken voor jouw nieuwe woning.

Om een overbruggingslening af te sluiten moet de oude woning verkocht zijn en moeten de ontbindende voorwaarden zijn verstreken. Dit kun je aantonen door het aanleveren van de verkoopakte. We gaan hierbij uit van maximaal 98% van de verkoopwaarde van de woning voor het berekenen van de maximale overbruggingslening.

Maar ook als je woning nog niet is verkocht, kun je een overbruggingslening bij ons afsluiten. Bij onverkochte woningen gaan we uit van 90% van de marktwaarde of taxatiewaarde van de woning.

De looptijd van een overbruggingslening bij Merius Hypotheken is maximaal 24 maanden. Voor een overbruggingslening brengen wij geen administratiekosten in rekening.

Let op! Maakt u gebruik van de verhuisregeling, dan is het alleen mogelijk om een overbrugging te krijgen als de woning verkocht is en de ontbindende voorwaarden zijn verstreken. Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden van de verhuisregeling.

Terug naar overzicht