Onze goede voorwaarden

Bij Merius Hypotheken vinden we het belangrijk je blij wordt en blijft van je hypotheek. Daarom bieden wij goede voorwaarden voor al onze klanten. Wij bieden niet alleen aantrekkelijke rentes, maar hebben we ook voor iedereen een passende hypotheek. Bekijk hieronder een aantal van onze voordelen.

Verhoging en 2e hypotheek mogelijk

Wil jij graag verbouwen en loopt jouw hypotheek al bij Merius Hypotheken? Kijk dan eens of je jouw huidige hypotheek kunt verhogen of een 2e hypotheek kunt aanvragen via jouw hypotheekadviseur.

Om jouw hypotheek te verhogen, is het belangrijk dat je genoeg inkomen hebt en dat de waarde van de woning voldoende is. Verhogen kan bij Merius Hypotheken vanaf €10.000,-. Houd er ook rekening mee dat een taxateur een nieuw taxatierapport moet opstellen om de waarde van de woning te bepalen. De kosten hiervoor betaal je zelf aan de taxateur.

Verhuis je hypotheek mee!

Weet je nog niet zeker of je in je huidige woning wilt blijven wonen? Of verwacht je dat je in de toekomst gaat verhuizen? Geen probleem! Bij Merius Hypotheken is het mogelijk om je hypotheek mee te verhuizen naar je nieuwe woning. Zo kun je de lage rente van je Merius Hypotheek gewoon meenemen. Wil je meer weten over onze verhuisregeling? Neem dan contact op met jouw adviseur.

Rentemiddeling

Met een rentemiddeling, kun je mogelijk je hypotheekrente en maandlasten verlagen. Als je kiest voor rentemiddeling, krijg je een nieuwe rentevaste periode. Door de oude rente te middelen met de actuele rente, kun je goedkoper uit zijn. Aan rentemiddeling zijn wel kosten verbonden.

Bij rentemiddeling berekenen wij een rentevergoedingspercentage. Dit percentage betaal je als vergoeding voor het vroegtijdig beëindigen van de rentevaste periode.

De administratiekosten voor rentemiddeling bedragen 200,00 euro. Als het dossier compleet is, zullen deze kosten van jouw rekening worden afgeschreven. Dit doen wij van het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

Tot 25% kosteloos aflossen

Bij Merius Hypotheken is het mogelijk om ieder jaar per leningdeel 25% kosteloos af te lossen uit eigen middelen. Als je niet uit eigen middelen wilt aflossen maar bijvoorbeeld wilt oversluiten, kun je per jaar 15% per leningdeel kosteloos aflossen. Wil je weten wanneer je wel kosten moet betalen bij het (extra) aflossen van je hypotheek? Lees dan onze Algemene Voorwaarden.

Profiteer daarnaast van onze automatische rentedaling! Als je (extra) aflost op je hypotheek, kan het zijn dat jouw rente en maandlasten dalen. Zie hiervoor het kopje ‘Automatische Rentedaling’.

Automatische rentedaling

Heb jij (extra) afgelost op je hypotheek? Dan dalen jouw rente en jouw maandlasten mogelijk! Hoe werkt dit precies? De verhouding tussen jouw hypotheek en de waarde van jouw woning is belangrijk voor het bepalen van de hoogte van het rentepercentage voor jouw hypotheek. Deze verhouding bepaalt in welke risicoklasse jouw hypotheek valt. Merius Hypotheken kent meerdere risicoklassen voor het bepalen van de hoogte van het rentepercentage. Je vindt de risicoklassen in het actuele renteoverzicht en in ons rentearchief. Hoe hoger de verhouding tussen jouw hypotheek en de waarde van jouw woning, hoe meer geld je hebt geleend ten opzichte van de waarde van jouw woning.

Als jouw hypotheek door aflossingen (periodiek of eenmalig) in een lagere risicoklasse valt, dan geldt er (mogelijk) een lager rentepercentage. Wij veranderen dan jouw rentepercentage automatisch en gebruiken dan het rentepercentage dat hoort bij de nieuwe risicoklasse. Dit doen wij per de 1e dag van de volgende maand na de aflossing. Hierbij nemen wij dan de rentedatum uit het bindend voorstel als uitgangspunt voor de bepaling van jouw nieuwe rentetarief. Als de rente op het moment van passeren lager is dan de rente op de rentedatum van het bindend voorstel, dan wordt deze rente als uitgangspunt genomen.

Als jouw rentepercentage gewijzigd is, ontvang je hierover een brief van ons als bevestiging. In deze brief vermelden wij, naast de ingangsdatum, jouw nieuwe rentepercentage en jouw nieuwe maandlasten.

Profiteren van de waardestijging van jouw woning?

Bij Merius Hypotheken zien we dat veel woningen in de afgelopen tijd meer waard zijn geworden. Is jouw woning ook in waarde gestegen? Dan kan dit van invloed zijn op de risicoklasse van jouw hypotheek. Het aanpassen van de risicoklasse gebeurt bij waardestijging niet automatisch. Je moet dan een actueel taxatierapport of een recente WOZ-beschikking aanleveren dat voldoet aan de voorwaarden van Merius Hypotheken. Wij passen de waarde van jouw woning en de risicoklasse per de 1e dag van de volgende maand aan waardoor jouw maandlasten dalen. Als jouw rentepercentage is gewijzigd, ontvang je hierover een brief van ons als bevestiging. In deze brief vermelden wij, naast de ingangsdatum, jouw nieuwe rentepercentage en jouw nieuwe maandlasten.

Houd er bij de kosten ook rekening mee dat een taxateur een nieuw taxatierapport moet opstellen om de waarde van de woning te bepalen. De kosten hiervoor betaal je zelf aan de taxateur. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op of overleg met jouw financieel adviseur.

Let op!
Heb je een hypotheek met NHG? Dan passen wij de risicoklasse niet automatisch aan. Dit komt omdat er maar 1 risicoklasse van toepassing is op een hypotheek met NHG. Je kan de waarde van jouw woning niet laten aanpassen.

Extra geld lenen door de waarde van je woning

Bij Merius Hypotheken is het mogelijk om tot 50% van de marktwaarde van jouw woning consumptief te financieren bij een hypotheek zonder NHG. Zo kun je de overwaarde op je woning voor andere doelen gebruiken zoals bijvoorbeeld het financieel steunen van jouw kinderen bij het kopen van een woning of het maken van die langgewenste wereldreis. Ook kun je geld lenen voor een nieuwe auto of een ander doel waarvoor je graag extra geld wilt meefinancieren in je hypotheek. Neem contact op met jouw financieel adviseur om jouw wensen te bespreken.

Lange geldigheid rentevoorstel

Bij Merius Hypotheken begrijpen we dat jouw nieuwe woning niet altijd per direct beschikbaar is. Of dat je toch nog wat meer tijd nodig hebt om na te denken over deze belangrijke beslissing. Daarom is een (getekend) rentevoorstel van Merius Hypotheken vier maanden geldig. Wanneer het getekend hypotheekaanbod door ons retour is ontvangen, is het zelfs mogelijk deze met 2 maanden (bij bestaande bouw) of 4 maanden (bij nieuwbouw) te verlengen. Zo geven we jou genoeg tijd om een beslissing te maken of om je verhuizing voor te bereiden.

Wil je alle voorwaarden eens goed doornemen? Lees dan onze Algemene Voorwaarden.