Ik wil een ander huis kopen

Overweeg je een ander koophuis te kopen, maar weet je niet zo goed wat je allemaal moet regelen? Geen zorgen, wij helpen je graag op weg.

Een ander koophuis

Misschien is je huidige koophuis te klein, woon je liever gelijkvloers of wil je heel ergens anders gaan wonen. Er zijn genoeg redenen om te verhuizen. Maar wat je verhuisreden ook is, er komen heel wat zaken kijken bij het kopen van een ander huis. Vaak krijg je ook te maken met andere zaken dat toen je je eerste huis kocht. Wat moet je allemaal regelen als je opnieuw een hypotheek gaat afsluiten? Wij helpen je graag op weg bij het kopen van een ander huis.

Bereken je maximale hypotheek na de verkoop van je oude huis

Naast het zoeken (en vinden!) van je volgende koophuis is het belangrijk om te weten wat ongeveer jouw maximale hypotheek is, zodat je zeker weet dat je dat nieuwe huis kunt kopen. Beantwoord de vragen in de onderstaande berekentool en krijg snel een indicatie van jouw maximale hypotheek en maandlasten. Aan de uitkomst kunnen geen rechten worden ontleend.

Overwaarde van je oude woning alvast gebruiken

Is jouw oude huis al verkocht (alleen nog niet overgedragen) en zijn de ontbindende voorwaarden verstreken? Dan kun je de overwaarde van je oude huis alvast gebruiken voor het kopen van de nieuwe woning. Zo hoef je dit bedrag niet voor te schieten uit eigen spaargeld. Dit kan met een Overbruggingslening: een tijdelijke, aflossingsvrije hypotheek (naast de hypotheek die je bij ons afsluit voor je nieuwe woning). Deze lening stopt zodra uw oude woning verkocht is (of uiterlijk na 24 maanden).

Verhuis je hypotheek mee!

Ben jij tevreden over je Merius Hypotheek en wil je jouw hypotheek graag meenemen naar jouw nieuwe woning? Dat kan! Merius Hypotheken biedt bestaande klanten de mogelijkheid om de huidige hypotheek mee te verhuizen naar de nieuwe woning. Op die manier kun je blijven profiteren van je lage huidige rente.
Hoe dit werkt? De verhuisregeling betekent dat je het rentepercentage van jouw oude leningde(e)l(en) bij Merius Hypotheken meeneemt naar de lening op jouw nieuwe woning. Voor jouw nieuwe lening gelden dan de afspraken over de hoogte van de rente voor de resterende looptijd van de rentevaste periode van jouw oude leningdeel verstrekt door Merius Hypotheken. Voor de precieze uitleg verwijzen we je graag naar de Algemene Voorwaarden.

Vraag altijd advies als je een ander huis wilt kopen

Het afsluiten van een nieuwe hypotheek is een grote stap waar veel bij komt kijken. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij een goede keuze voor de toekomst maakt. Een onafhankelijke en deskundige adviseur kan je daar bij helpen. Hij of zij kan je precies uitleggen wat de mogelijkheden in jouw situatie zijn wanneer je een huis wilt kopen.

Zoek een adviseur