Hoe werkt ons acceptatieproces?

Het acceptatieproces van Merius Hypotheken is voor een groot deel geautomatiseerd, zeker bij de start van een hypotheekaanvraag. Daardoor kun je al binnen een paar uur een rentevoorstel van ons verwachten. Dat geeft duidelijkheid en voorspelbaarheid. Maar hoe verloopt (de rest van) ons acceptatieproces eigenlijk?

Hoe werkt Merius Hypotheken?

Wanneer jouw financieel adviseur een hypotheekaanvraag bij ons indient, wordt deze bijna volledig geautomatiseerd beoordeeld. De documenten die je hem of haar overhandigd, uploadt hij (of zij) in een speciale software voor hypotheekaanvragen. Binnenkort gaan we werken met Brondata, dit zijn persoonlijke gegevens die verzameld moeten worden via bepaalde overheidsinstanties. Dit kun je doen door middel van onze speciale Merius-applicatie.

Nadat wij al je gegevens hebben ontvangen, leest onze software jouw documenten razendsnel in, waarna er een geautomatiseerde documentencontrole plaatsvindt. Wanneer een dossier compleet is aangeleverd, zal deze voor de eerste beoordeling voornamelijk automatisch worden gecontroleerd. De finale beoordeling wordt vervolgens uitgevoerd door één van onze WFT-gecertificeerde acceptanten.

Kwaliteit van documenten

Door ons geautomatiseerde proces is het echter niet mogelijk om je hypotheekaanvraag handmatig aan te passen. De kwaliteit van je documenten is bij het aanleveren dan ook erg belangrijk. Als de documenten van een goede kwaliteit zijn, kunnen wij jou een snelle verwerking garanderen.

Wil je weten hoe je gefotografeerde of gescande documenten juist moet aanleveren? Download dan het document Aanleveren van documenten.