2 miljard euro voor Merius Hypotheken in 2019

Merius Hypotheken heeft in 2019 2 miljard euro van investeerders ontvangen

Merius Hypotheken heeft in haar driejarig bestaan 3,7 miljard euro aan mandaten opgehaald bij institutionele investeerders uit zeven Europese landen; daarvan is 2 miljard euro gerealiseerd in 2019. Grote verzekeraars uit onder meer België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland garanderen de financiering op de lange termijn. Hierdoor kunnen Nederlandse huiseigenaren blijven bouwen op een hypotheek van Merius Hypotheken.

“We hebben inmiddels voor twee miljard euro aan hypotheken verstrekt”, vertelt Cor Zwaan, Managing Director Investment Solutions van Credit Management & Investor Solutions (CMIS Group), het moederbedrijf van Merius Hypotheken. “Daarmee hebben we al bijna 8.000 Nederlandse huiseigenaren aan een hypotheek geholpen. En met een solide pijplijn in nieuwe investeringen kunnen we Nederlandse huizenkopers en -bezitters een aantrekkelijk aanbod blijven doen. Want we blijven voor Merius Hypotheken funding aantrekken om consumenten ook in de verre toekomst een goede hypotheek te kunnen bieden.”

Verzekeraars en pensioenfondsen

CMIS Group zag in 2015 dat de Nederlandse hypotheekmarkt snel veranderde door verscherpte regelgeving en dat consumenten steeds vaker kozen voor moderne hypotheken met een lange rentevaste periode. Nederlandse hypotheken zijn bovendien aantrekkelijk voor Europese institutionele beleggers, die kiezen voor duurzame beleggingen met een langdurig en stabiel rendement en een beperkt risico. “Via het Merius Investor Platform bieden we met name verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers toegang tot deze markt”, legt Cor Zwaan uit. Dit investeringsplatform heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt. “De Nederlandse financiële industrie is goed gereguleerd en Nederlandse huiseigenaren staan bekend om hun goede betaalmoraal.”

Verhogen, verhuizen of verlengen

Dat is ook goed nieuws voor Nederlandse huiseigenaren. CMIS Group heeft met de beleggers namelijk duidelijke afspraken gemaakt over hun investeringen. “De belangen van onze hypotheekklanten staan voor ons voorop; deze hebben we ook in de toekomst gewaarborgd”, benadrukt Cor Zwaan. “Onze rente is scherp en blijft ook marktconform bij het verlengen van de rentevaste periode. Huidige en toekomstige klanten van Merius Hypotheken kunnen in de toekomst met een gerust hart bij ons aankloppen als ze hun hypotheek willen verhogen, verhuizen of verlengen.”

Over Merius Hypotheken

Merius Hypotheken is een ambitieuze hypotheekaanbieder een unieke combinatie levert van financieringsoplossingen en een duidelijk en voorspelbaar acceptatieproces met goede productvoorwaarden. Merius Hypotheken is met franchiseorganisaties De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Hypokeur en servicer Adaxio onderdeel van CMIS Group. CMIS Group biedt investeerders met het Merius Investor Platform een flexibel investeringsformaat waarbij alle daarbij behorende activiteiten ‘in-house’ worden uitgevoerd.

Terug naar overzicht