Ik wil mijn hypotheek aflossen

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je je hypotheek geheel of gedeeltelijk wilt aflossen. Hieronder leggen we je uit wat je dan kunt doen en van Merius Hypotheken kunt verwachten.

Hypotheek aflossen

Tijdens de looptijd van je hypotheek kun je er voor kiezen om een gedeelte van je hypotheek af te lossen of om je hypotheek helemaal af te lossen. Het kan wel zijn dat hier extra kosten aan verbonden zijn.

Wil je je hypotheek aflossen omdat je wilt oversluiten of omdat je je woning gaat verkopen? Neem dan contact op met je notaris.

Zonder kosten

Als je kosteloos extra wilt aflossen, mag je per kalenderjaar 25% van de oorspronkelijke hoofdsom per leningdeel van jouw hypotheek aflossen, als dit uit eigen middelen is. Als je extra aflost, moet dat voor minimaal €500,- zijn.

Wil je weten wanneer extra terugbetalen niets kost? Lees dan paragraaf 9.3 van onze Algemene Voorwaarden.

Extra kosten

Je betaalt wel kosten als:

  • Je per kalenderjaar meer dan 25% (per leningdeel) van jouw lening eerder aflost, én;
  • Het rentepercentage dat je betaalt op het moment van aflossen hoger is dan het rentepercentage voor een vergelijkbare lening van Merius Hypotheken, én;
  • Één van de beschreven situaties in paragraaf 9.3 van de Algemene Voorwaarden niet van toepassing is.

Geld overmaken

Wil je een deel van jouw hypotheek eerder aflossen? Maak het geld dan over naar de IBAN waarnaar je iedere maand de hypotheekrente overmaakt: IBAN NL49ABNA 0554 0438 90 t.n.v. Stichting Merius Hypotheken Ontvangsten. Zet in de omschrijving van de overboeking duidelijk jouw leningnummer, deelnummer en ‘extra aflossen’. Zo is het voor ons duidelijk dat dit een extra aflossing is. Wil je meerdere leningdelen eerder aflossen? Maak dan een aparte overboeking per leningdeel.

  • 1000+ tussenpersonen aangesloten
  • Een hypotheek voor iedereen
  • Uitstekende voorwaarden

Hulp nodig bij het aflossen van je hypotheek?

Maak een afspraak