Wat moet ik weten als ik een hypotheek bij Merius Hypotheken wil aanvragen?

Onafhankelijk financieel adviseur

Omdat wij het fijn vinden dat jij onafhankelijk én deskundig advies krijgt, kun je een Merius Hypotheek alleen aanvragen via een financieel adviseur. Merius Hypotheken geeft zelf geen advies.

Documenten

Zodra jij samen met je financieel adviseur hebt besloten om een hypotheek aan te vragen, hebben wij een aantal documenten van jou nodig. Bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs, salarisstrook, werkgeversverklaring, aangifte inkomstenbelasting en een taxatierapport. Jouw financieel adviseur weet precies welke documenten jij nodig hebt om een hypotheekaanvraag te doen.

Zorg ervoor voor dat wij alle nodige documenten zo snel mogelijk hebben. Zorg er ook voor dat wij alle documenten hebben uiterlijk 3 weken voor de datum waarop jij je hypotheek wil laten passeren bij de notaris. Voor een tweede hypotheek of hypotheek met verhuisregeling gelden afwijkende aanleverdata. Deze kun je vinden bij onze notarisinstructies.

Definitief hypotheekaanbod

Als wij alle nodige documenten hebben ontvangen, kunnen wij jou een definitief hypotheekaanbod doen. Dit aanbod is dan vanuit Merius Hypotheken onvoorwaardelijk. Zodra je het hypotheekaanbod ontvangt, heb je nog 14 dagen bedenktijd om op ons aanbod in te gaan.

Alvast een rentevoorstel aanvragen?

Het kost vaak even tijd om alle benodigde documenten te verzamelen. Om niet te hoeven wachten totdat je alle documenten verzameld hebt, kun je via een financieel adviseur alvast een rentevoorstel bij ons aanvragen.

Met dit rentevoorstel weet je al welk bedrag je kunt lenen en welke rente wij je kunnen aanbieden. De rente in het rentevoorstel heb je dan voor minimaal 4 maanden vastgelegd. De hypotheek moet wel passeren bij de notaris binnen de termijn die in het rentevoorstel staat.

Om een rentevoorstel aan te vragen, moet je wel al een huis op het oog hebben. Wij kunnen het rentevoorstel alleen uitbrengen als de woning (het onderpand) bekend is.

Terug naar overzicht