(Extra) aflossen bij Merius Hypotheken

Je mag jaarlijks tot 25% van je oorspronkelijke hypotheekbedrag kosteloos aflossen bij Merius Hypotheken, als je dit maar met eigen geld doet. En dat kan je niet alleen in de toekomst, maar ook nu al veel geld opleveren. Maar let op: als je dit jaar nog extra wilt aflossen, doe dit dan uiterlijk 27 december 2024, zodat we alles goed en tijdig voor je kunnen verwerken.

Aflossen op je hypotheek

Tijdens de looptijd van je hypotheek kun je ervoor kiezen om deze gedeeltelijk of zelfs helemaal af te lossen. Hieraan kunnen wel extra kosten aan verbonden zijn.

Wil je je hypotheek aflossen omdat je deze wil oversluiten of omdat je de woning gaat verkopen? Dan moet je contact opnemen met een notaris; die vraagt bij ons diverse documenten op.

Zonder kosten

Als je kosteloos extra wilt aflossen op je hypotheken, mag je per kalenderjaar 25% van de oorspronkelijke hoofdsom per leningdeel van de hypotheek aflossen, als dit maar uit eigen middelen is. En het minimale bedrag om extra af te lossen is €500,-.

Als je aflost met geld dat niet van jezelf is (zoals een lening van familie), dan mag je maximaal 15% van de oorspronkelijke hoofdsom per leningdeel van de hypotheek vergoedingsvrij aflossen.

Wil je weten wanneer extra terugbetalen niets kost? Lees dan paragraaf 9.3 van onze Algemene Voorwaarden.

Extra kosten

Het kan gebeuren dat je wél extra kosten betaalt bij aflossen, indien:

  • Je per kalenderjaar méér dan 25% van de lening eerder aflost, én;
  • Het rentepercentage dat je betaalt op het moment van aflossen hoger is dan het rentepercentage voor een vergelijkbare lening van Merius Hypotheken, én;
  • Eén van de beschreven situaties in paragraaf 9.3 van de Algemene Voorwaarden niet van toepassing is.

Geld overmaken

Wil je een deel van de hypotheek eerder aflossen? Dan kun je het geld overmaken naar de IBAN waarnaar je iedere maand de hypotheekrente overmaakt. Vermeld in de omschrijving van de overboeking duidelijk het leningnummer, deelnummer (voorbeeld: 3000000.02) en ‘extra aflossen’. Zo is het voor ons duidelijk dat dit een extra aflossing is. Wil je meerdere leningdelen eerder aflossen? Maak dan een aparte overboeking per leningdeel. En let op: extra aflossingen die uiterlijk 27 december 2024 bij ons binnenkomen, kunnen wij dit jaar nog verwerken. Daarna kunnen we dat niet meer garanderen.