Tijdelijk geen nieuwe hypotheken in de risicoklasse >95%

Merius Hypotheken heeft in het eerste kwartaal van 2020 een recordaantal aanvragen ontvangen: er zijn ruim 75% meer hypotheken aangevraagd dan in het laatste kwartaal van 2019. Vanwege die sterke stijging is onze funding sneller opgegaan dan verwacht. Het aantrekken van nieuwe funding heeft uiteraard onze hoogste prioriteit, maar vanaf 22 mei 2020 is de risicoklasse boven 95% tijdelijk uitverkocht bij Merius Hypotheken.

Nieuwe hypotheekaanvragen

Consumenten die vanaf 22 mei 2020 een nieuwe hypotheek van Merius Hypotheken aanvragen in de risicoklasse >95% (alle rentevaste perioden), moeten we helaas teleurstellen. Totdat we weer nieuwe funding hebben aangetrokken, blijft deze specifieke risicoklasse gesloten voor nieuwkomers. Zij kunnen uiteraard wel in aanmerking komen voor een hypotheek van Merius Hypotheken in de overige risicoklassen t/m 95%.

Geen effect bestaande klanten 

Dat het hypotheeksegment met een LTV boven de 95% is uitverkocht, heeft overigens géén gevolgen voor onze huidige klanten of voor nieuwe klanten die al een rentevoorstel of hypotheekaanbod van Merius Hypotheken hebben ontvangen. Sterker: als onze bestaande klanten hun hypotheek willen verhogen, verlengen of verhuizen, kunnen zij dit te allen tijde doen. Ook als zij een hypotheek hebben in de risicoklasse boven de 95%.

Merius Hypotheken garandeert bovendien dat nieuwe klanten, die al een rentevoorstel of hypotheekaanbod hebben ontvangen (en deze binnen de afgesproken termijn accepteren), gewoon gebruik kunnen maken van het aanbod. Zelfs nu dit segment is uitverkocht. De hiervoor benodigde gelden hebben we direct na het uitbrengen van het renteaanbod gereserveerd.

Rentevoorstel en hypotheekaanbod gewoon geldig

Ook nieuwe klanten die inmiddels het rentevoorstel of hypotheekaanbod hebben getekend, kunnen rekenen op een hypotheek van Merius Hypotheken. En zolang de intelligente lockdown voortduurt, wordt de geldigheidstermijn van alle getekende hypotheekaanbiedingen automatisch verlengd met twee maanden.

 

 

 

Meer weten over Merius Hypotheken?
  • Scherpe rentes
  • Duidelijk acceptatiekader
  • Uitstekende voorwaarden

Benieuwd naar onze huidige rentetarieven?

Actuele rentestand