"Nederlanders geven recordbedrag uit aan duurzaam eten"

Nederlanders gaven het afgelopen jaar een recordbedrag van 3,6 miljard euro uit aan duurzaam eten, een stijging van maar liefst 30% ten opzichte van 2016. Dit laat zien dat we nog nooit zó bewust bezig zijn geweest met het thema duurzaamheid. Hoelang zal het dan nog duren voordat dit recordbedrag ook wordt uitgegeven aan duurzaam wonen?

Duurzaam wonen is een hot topic in Nederland. Veel huisbezitters nemen het heft in eigen hand en proberen hun woning te verduurzamen door middel van zonnepanelen, warmtepompen of energiezuinige kozijnen. Maar ook veel Nederlanders vinden dat bedrijven hen moeten helpen bij het maken van duurzame of bewuste keuzes. Daarom is het belangrijk om daar als hypotheekadviseur of geldverstrekker zo snel mogelijk op in te spelen.

 

Klimaatakkoord

De wens om te verduurzamen komt voor een groot deel bij de overheid vandaan. Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat presenteert deze zomer een klimaatakkoord waarin hij een aantal doelen wil nastreven op het gebied van duurzamer wonen. In hoofdlijnen komt dit akkoord neer op de volgende zaken:

  • De CO2-uitstoot moet in 2030 met minstens 49% gedaald zijn ten opzichte van 1990
  • Vanaf 2021 moeten er circa 50.000 nieuwbouwwoningen per jaar aardgasvrij worden opgeleverd
  • 30.000 tot 50.000 bestaande woningen moeten per jaar aardgasvrij worden gemaakt of ‘aardgasready’

Hier liggen dus de kansen voor adviseurs en geldverstrekkers! Door samen te werken met andere partijen ontstaat de mogelijkheid om klanten bij het hypotheekadvies te wijzen op financieringsmogelijkheden voor energiebesparende voorzieningen. In de huidige markt is dit een mooie toevoeging om ook de bestaande klant te voorzien in zijn of haar duurzame behoefte.

 

 

Duurzaam Hypotheekadvies

Neemt u duurzaamheid ook al mee in uw hypotheekadvies? Voor de financiering van energiebesparende voorzieningen mogen uw klanten extra lenen, ook zonder NHG. Veel klanten weten dit niet, dus het is goed om klanten hierop te wijzen.

Bij Merius Hypotheken is het mogelijk om bij energiebesparende voorzieningen de LTV naar 106% van de marktwaarde te verhogen. Dit kan bij zowel nieuwbouw als bij bestaande bouw. Daarnaast is het bij Merius Hypotheken ook mogelijk om een bedrag tot maximaal €9.000,- aan kosten voor het treffen van EBV buiten beschouwing te laten bij de berekening van de maximale financieringslast.* 

* Geldt alleen voor toetsinkomens vanaf €33.000,-

 

Verder praten?

Wilt u verder praten en / of uw mening delen over dit onderwerp? 
Of heeft u ideeën over de toekomst van duurzaam hypotheekadvies?
Deel dit op onze LinkedIn pagina onder het artikel. 

Ga naar LinkedIn >

  • Geen opslag bij aflossingsvrij
  • Snelle verwerkingstijden
  • 24/7 rentevoorstel ontvangen

Meer weten over energie besparende voorzieningen?

Contact